ELŐZD MEG!

TOP 5.3.1-16-BO1-2017-00016

"Jó itt élni" –

Helyi identitást erősítő programok megvalósítása című pályázati program Taktakenézen

 

 

ELŐZD MEG!

Bűnmegelőző és közbiztonság javító programok

Taktakenéz Község Önkormányzata a TOP 5.3.1-16-BO1-2017-00016 "Jó itt élni" Helyi identitást erősítő programok megvalósítása című pályázat keretében Bűnmegelőző és közbiztonság javító programok megtartását kezdte el február hónapban 20 alkalommal.

Az előadássorozat célcsoportja a 10-18 éves fiatalok, de Taktakenéz felnőtt lakosságának is szervezünk előadásokat.

A bűnmegelőzési program a helyi közösség tagjainak bevonásával az elkövetővé válás vagy áldozattá válás lehetőségeinek bemutatásával próbálja a lakosság figyelmét felhívni a veszélyekre.

A legnagyobb veszélyben a gyerekek és fiatalkorúak vannak, de az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértések is gyakoriak. Az elkövetők azt használják ki, hogy a gyerekek és az idősek hiszékenyek, a figyelmük könnyen elterelhető.

Az internet használata során is számos veszély fenyegeti a felhasználókat és számítógépeiket. Ezekkel szemben a megfelelő biztonsági intézkedésekkel és magatartási szabályok tudatos betartásával lehet védekezni.

Mit tegyenek a szülők, fiatalok, idősek, hogy ne váljanak lopás, rablás áldozatává? Meg lehet-e óvni gyermekeinket a drogok világától? Milyen veszélyek leselkednek ránk a világhálón? Ezekre a kérdésekre próbálnak az előadások választ keresni.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket! Jelentkezni lehet az előadásokra Gulyás Istvánné és Vaskó Zoltánné képviselőknél. Tegyünk az erőszak ellen!

 

copyright