Együtt hatékonyabb – Részvételi fórum

TOP 5.3.1-16-BO1-2017-00016

„Jó itt élni” –

Helyi identitást erősítő programok megvalósítása című pályázati program Taktakenézen

  1. alkalommal gyűltek össze a részvételi fórum állandó tagjai, hogy megbeszéljék a programmal kapcsolatos aktuális problémákat, nyomonkövessék az eddigi történéseket, számba vegyék a további lehetőségeket.

A fórumon a szakmai munkatárs beszámolt az eddigi programok sikerességéről.

Az ünnepi vásár és a hagyományőrző kiállítás sok embernek tetszett, érdemes gondolkodni a folytatásáról.

A fiataloknak szóló szakkörök eredményesen folynak.

Február- március hónapban lezajlott a 20 alkalomból álló Bűnmegelőző és közbiztonság javító programsorozat, mely közel 100 embert mozgatott meg. A fiatalok szívesen jöttek a foglalkozásokra, de a felnőtt lakosság mozgósítása több erőt és időt igényelt.

A Művelődési Házban megrendezésre kerülő jó gyakorlatok feltárása, működési tapasztalatok bemutatása alkalmából megállapítást nyert, hogy nagyobb közösségi programokat egyre nehezebb létrehozni, inkább a kisebb közösségek működnek. Az emberek egyre nehezebben mozdíthatók ki zárt kis világukból.

Az elkövetkező programok közül a tanulmányutak kerültek szóba. Mikor, hová utazzanak a kis közösségek? Testvérvárosunk nincs, de több olyan helyet is megneveztek a fórum tagjai, melyek nemzeti identitásunk és hagyományaink erősítése céljából kitűnő lehetőségeket biztosítanak a közösségnek.