PÁLYÁZATOK SEGÍTSÉGÉVEL TUD FEJLŐDNI A FALU

Pályázati lehetőségeit Taktakenéz Község Önkormányzata mindig maximálisan kihasználta, és a továbbiakban is csak ezek segítségével tud fejlődni a falu.

Mivel saját bevételeink nincsenek, s a fejlesztések finanszírozása másképpen nem megoldható, folyamatosan figyelnünk kell a pályázati lehetőségeket. Így fejlődik a falu már hosszú évek óta, így lettek utak, új iskola, óvoda, egészségház, stb.

Az elmúlt időszakban 4 pályázatot nyújtott be az Önkormányzat:

  • ravatalozó felújítása
  • Kinizsi utca aszfaltozása
  • sportöltöző felújítása
  • bölcsőde építése

A 3 pályázatból egyet már sikeresen megnyertünk és az összegből elkezdődhettek a munkák. Ez a pályázat a ravatalozó felújítására, berendezésének korszerűsítésére, urnafal kialakítására lett beadva. Az urnafal kialakítása már régi vágya volt az itt élők egy részének, s most megvalósulhat. A munkálatok a Mindenszenteki ünnepekig nem fognak befejeződni, de remélhetőleg mindenki örömmel veszi majd a változásokat.

A Fő út kivételével Taktakenéz belső útjai önkormányzati utak. Bár a falu beltéri utjai aszfaltozottak, a régen elkészültek felújításra szorulnak. Már megtörtént a Dobó utca aszfaltozása, s jelenleg a Kinizsi utca felújítására nyújtottunk be pályázatot.

A sportpálya és sportöltöző 2023-ban 25 éves lesz. Hosszú évekig volt otthona a helyi Szabadidő Se futballmérkőzéseinek. Már nincs hivatalos csapata a falunak, de a baráti társaságok mérkőzéseinek, a Falunapi programoknak, gyereknapnak, sportversenyeknek mai napig helyet ad. Felújítása szükségessé vált. A tervek elkészültek, a pályázat benyújtásra került, várjuk a sikeres elbírálást.

Az államilag meghirdetett bölcsődei fejlesztési programban lehetőség nyílott a települési önkormányzatoknak pályázatot benyújtani bölcsődei, mini bölcsődei férőhelyek létrehozására. Ezzel a lehetőséggel élt Taktakenéz Község Önkormányzata is, amikor benyújtotta a pályázatát egy mini bölcsőde megépítésére. Az iskolával szemben lévő romos házat megvásároltuk, azzal a céllal, hogy itt épüljön fel a bölcsőde. A bölcsődei ellátás fejlesztése segítség a családoknak és az országban lévő területi egyenlőtlenségek csökkentését is segíti. Bízunk a pályázat sikerében.

A közmunka program keretében az elmúlt időszakban felújításra került a falutól 3-4 km-re lévő úgynevezett „Vadászház” is, azzal a céllal, hogy kellemes pihenőül szolgáljon a természetet kedvelő emberek számára. Csak bízni tudunk abban, hogy vandálok nem szedik szét, nem rongálják meg a kis hajlékot.

Taktakenéz Község Önkormányzata bízik a pályázatok sikeres elbírálásában.