A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOK 30 ÉVE

A Magyar Országgyűlés 2010-ben nyilvánította szeptember 30-át a Magyar Önkormányzatok Napjának. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) azóta minden évben ünnepi konferenciával emlékezik meg a demokratikus jogállam kiépülésének e meghatározó napjáról.

2020-ban 30 éves az önkormányzatiság Magyarországon, ez alkalomból a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) ünnepi konferenciát tartott, melynek a Gödöllői Királyi Kastély lovardája adott otthont.

Az ünnepi rendezvény zárásaként elismerést vehettek át azok a polgármesterek, akik 1990 óta vezetik településüket. Az elmúlt 30 esztendőben a nyolcadszor újraválasztott 95 polgármesternek a MÖSZ erre az ünnepi alkalomra készített ezüstéremmel köszönte meg településükért végzett munkájukat.

Molnár Tibor, Taktakenéz község polgármestere is meghívást kapott az ünnepi konferenciára és átvehette a MÖSZ díszoklevelét és érmét 30 éves munkájáért.

A 30 éves helyi önkormányzati rendszer tiszteletére a TÖOSZ jubileumi könyvet adott ki A MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOK 30 ÉVE Tanulmányok, adatok, tények a helyi önkormányzatok három évtizedéből címmel. A könyvben megszólalnak a 30 éve a köz szolgálatában lévő polgármesterek, közöttük Molnár Tibor polgármester is.

A könyv az alábbi linken érhető el:

http://töosz.hu/wp-content/uploads/dokumentumok-kiadvanyok/Onkorm_30_eve_konyv_netre.pdf