„A MÚLT EMLÉK, A JÖVŐ TITOK, A JELEN AJÁNDÉK”

Minden év október elsején világszerte rendezvényekkel ünneplik meg az Idősek világnapját. Ez a hagyomány 1991-ben kezdődött.

Ilyenkor színes programokkal köszöntik fel az időskorúakat. Taktakenéz Község Önkormányzata is meleg szeretettel köszöntötte a falu nyugdíjasait a közelgő Idősek Napja alkalmából.

Gulyás Istvánné képviselő tolmácsolta a köszönő szavakat a megjelenteknek és azoknak is, akik már nem vállalkoztak arra, hogy az ünnepségen részt vegyenek. Köszöntőjében kitért arra a bölcsességre és élettapasztalatra, mellyel az idősek rendelkeznek. Szabóné Sallai Judit képviselő verssel mondta el jókívánságait a jelenlévőknek, majd a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek produkcióját nézhették meg a nyugdíjasok.

Az ünnepi műsor után egy nagyon finom ebéddel kedveskedett az Önkormányzat, s ebéd közben jó kedvű beszélgetésektől, nevetéstől lett hangos a kultúrház. A nyugdíjasok zöme már ritkán mozdul ki, ezért is volt jó ötlet ez a műsoros ebéd, hogy azok is találkozhassanak, akik régen látták egymást. Amíg fiatal az ember, nem tudja elgondolni, hogy hogyan élik meg a nyugdíjas emberek az öregedés folyamatát. Ha azonban elég empatikusak és figyelmesek vagyunk, akkor könnyen észrevehetjük azokat a lehetőségeket, amelyekkel könnyebbé tehetjük a környezetünkben élő idősek helyzetét. Olykor egy kedves szó, egy apró figyelmesség is segítség.

ISTEN ÉLTESSEN MINDEN NYUGDÍJAST!