„KARÁCSONYFA FENYŐÁGA HINTSÉL BÉKÉT A VILÁGRA!”

Az adventi várakozás időszaka sok színes programot tartogatott a Taktakenézi Embereknek. Az első gyertya meggyújtásán az iskolai énekkar és a Diákönkormányzat tagjai kedveskedtek műsorral, majd sorra meggyúlt a béke, a hit, a remény és a szeretet gyertyája. A 2. gyertya meggyújtására az iskolásokat vendégül látta a katolikus gyülekezet a templomban egy kis szeretetvendégségre.

A Mikulás az óvodába, az iskolába és az intézményekbe is ellátogatott. Akinek szerencséje volt, az utcán is találkozhatott vele.

A gyerekeknek kézműves foglalkozások színesítették a várakozás örömét, amelyeken a szülők is részt vehettek. Az óvodások és kisiskolások kedves kis ajándékokat készítettek, míg a nagyok a régi karácsonyok illatát próbálták elővarázsolni az iskolában mézeskaláccsal, házi szaloncukor készítésével. A készült gyermekmunkákból az iskolában megnyílt a „Minden piros, fehér és fekete” kiállítás, mely a szülők körében is nagy tetszést aratott.

Az iskolai Pályaorientációs Családi Nap is erre az időszakra esett, ahol gyermekeink pályaválasztásához igyekezett az iskola segítséget nyújtani. Sok szülő érdeklődéssel fordult a program felé, ahol szakmákat ismerhettek meg és a gyerekek ki is próbálhatták, hogy milyen főzni, fúrni és faragni.

Az óvodában a gyerekek versekkel, dalokkal, vidám táncos műsorral készültek, melyet bemutattak szüleiknek! Az iskolában felelevenítették a betlehemezés hagyományát és a vidám, táncos hangulat itt sem maradt el. A szülők örömmel vásároltak a karácsonyi vásáron gyermekeik által készített ajándékokból.

Az óvodai csoportok fái alá ebben az évben is értékes játékok kerültek! Az Esélyteremtő Óvoda pályázat által, és a Taktakenéz Község Önkormányzatának támogatásával az idén is sikerült a gyerekeknek örömet szerezni. Az iskolásoknál a mikuláscsomagba pótolt az Önkormányzat és egy kedves báb- és interaktív mese műsorral lepte meg a falu gyermekeit.

A falu közepén felállított betlehemi jászolnál összegyűlhettek az érdeklődők, akiket kedves műsorral vártak az óvodások és iskolások, valamint süteménnyel és forralt borral, teával az Önkormányzat képviselő-testülete. Az Önkormányzat munkahelyi karácsonyán minden dolgozónak békés és boldog ünnepeket kívánt és minden nyugdíjashoz eljuttatta karácsonyi ajándékát.

Így teltek az ünnepek Taktakenézen. Várjuk az új esztendőt.