TÁJÉKOZTATÓ TAKTAKENÉZ KÖZSÉG ÓVODÁJÁNAK ÉS ISKOLÁJÁNAK BEZÁRÁSÁRÓL ÉS A GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

Tekintettel a koronavírus fertőzés lehetséges veszélyére, a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2.§-ában biztosított lehetőséggel élve az Önkormányzat úgy határozott, hogy a fertőzés megelőzése érdekében, a helyi óvodában 2020.március 16-tól (hétfőtől), határozatlan ideig rendkívüli szünetet rendel el.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy szíveskedjenek gondoskodni gyermekeik napközbeni felügyeletéről! Akik ezt nem tudják semmiképpen megoldani, azok szíveskedjenek az óvodavezetővel egyeztetni. Szükség esetén számukra egy ügyeleti csoportot biztosítunk az óvodában. Kérjük azokat a szülőket, akiknek közvetlen környezetében külföldről hazaérkező személy tartózkodik, gyermeke és a többi gyermek egészsége érdekében az óvodai ügyeleti ellátást ne vegye igénybe!

Ha a szülők bármilyen tünetet tapasztalnak magukon vagy gyermekükön, ami a fertőzéssel összefügghet (légzőszervi tünetek, nehézlégzés, magas láz, tüdőgyulladáshoz hasonló fájdalmak, gyomorbántalmak), akkor mindenképpen otthon kell maradni.

Miniszterelnöki bejelentés alapján az iskolai oktatás a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola falain belül 2020. március 16-tól meghatározatlan ideig szintén szünetel, az oktatást a továbbiakban online módon kell megoldani, így az iskolai és óvodai gyermekétkeztetést a következőképpen fogjuk biztosítani:

1.Azok számára, akiknek az otthoni felügyelete nem megoldható és kérik az ügyeleti csoportban való részvételét gyermekük számára, azok az óvodában étkeznek.

  1. Azok számára, akik otthon maradnak – óvodás és iskolás gyermek egyaránt – családonként 1 fő érkezzen tiszta ételhordóval az iskolai étkezőhöz és 11.30 és 13 óra között elviheti a család óvodás és iskolás gyermekeinek ebédadagját.

Kérem a szülők felelősségteljes magatartását, gyermekeink és mindannyiunk védelmének érdekében!

Taktakenéz, 2020. március 15.

Molnár Tibor

Taktakenéz Község Polgármestere