TAKTAKENÉZEN ÜLÉSEZETT A MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG KIBŐVÍTETT VEZETŐSÉGE

A B-A-Z Megyei Polgárőr Szövetség 2018.augusztus 28-án Taktakenézen tartotta meg soron következő kibővített vezetőségi ülését.

Taktakenézen a kezdetektől – 27 éve – működik polgárőrség. Azzal a céllal jött létre, hogy a falu közrendjét és közbiztonságának fenntartását segítse a rendőrséggel együttműködve.

A kezdeti lelkesedés azonban egyre kisebb, s a civil szervezet létszáma évről-évre csökken. A tagok közül sokan kiöregedtek az éjszakai szolgálatból, s a fiatalok közül kevés az utánpótlás. A polgárőrség társadalmi munkában végzi tevékenységét, ami a mai világban már ritka cselekedet. A Taktakenézi Polgárőr Egyesület egyike a „300×100 Biztonság” bűnmegelőzési programban résztvevő polgárőr egyesületeknek. A még dolgozó polgárőröknek – akik biztosítják a falu és az iskola rendezvényeit is – csak köszönet jár munkájukért!

Molnár Tibor polgármester kezdeményezte egykor a polgárőrség létrejöttét Taktakenézen, s jelenleg a B-A-Z Megyei Polgárőr Szövetség alelnökeként dolgozik. Sok éves munkája elismeréseként a megyei polgárőr napokon Szatmári Gyula Emlékplakett kitüntetésben részesült, melyet akkor nem tudott átvenni, így átadására ez alkalommal került sor Csóra György megyei elnök személyében.