TOP ZÁRÓ RENDEZVÉNY

 

TOP 5.3.1-16-BO1-2017-00016

„Jó itt élni” –

Helyi identitást erősítő programok megvalósítása című pályázati program Taktakenézen

 

2019-ben kezdődött el a TOP 5.3.1-16-BO1-2017-00016 „Jó itt élni” – Helyi identitást erősítő program megvalósítása és 2023 májusában elérkeztünk a végéhez.

A programok nagyon változatosak voltak és sok embert megmozgattak.

Záró rendezvényünkön a programok legaktívabb tagjai vettek részt, akik önkéntes munkájukkal is gyakran segítették a rendezvények megvalósítását. Itt voltak a helyi képviselőtestület tagjai, az intézmények és civil szervezetek képviselői.

Összefoglalva a közel 4 éves munkát, arra a következtetésre jutottunk, hogy mai világunkban a közösségek ápolása elengedhetetlen, mert az emberek egyre inkább bezárkóznak egy virtuális világba az internet által és elhanyagolják a valódi kapcsolatokat.

Egy jó közösség fennmaradása szempontjából egyik alapvető szükséglet az összefogás készsége, hogy a közösség tagjai a közös célok érdekében össze tudjanak fogni. Másik feltétele a jó közösségnek az együttműködési készség megléte ahhoz, hogy tagjai együtt tudjanak működni és dolgozni. A település életében voltak, vannak és remélhetőleg lesznek is jó közösségépítő programok. Az elmúlt közel 4 év arra is jó volt, hogy  figyelmeztessen minket, itt élőket, hogy a kialakult közösségekért folyamatosan tenni kell, hogy fennmaradjanak. Ehhez azonban legelőször is olyan emberekre van szükség, akik akarnak és tudnak is tenni ezért.

A programokból elkészül egy kiadvány, de a helytörténeti kutatásaink eredményeit  is összefoglaljuk egy-egy brosúrában. Ezek majd a település lakói számára elérhetők lesznek.

Értékelő megbeszélésünket ebéddel és vidám műsorral zártuk.